100 méterre a Mennyországtól

13 megtekintés - 1 hónappal ezelőtt

Versenyezhet-e az egyház a világ legnagyobb sporteseményén? Miért ne! Erről szól ez a kedves, emberbarát, szórakoztató vígjáték, mely elvi és morális kérdéseket is felvet.

Angelo Paolini bíboros a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának vezetője. Szent meggyőződése, hogy a modern korban az egyháznak új evangelizációs eszközökre van szüksége, különben nem tudja kellőképpen megszólítani a fiatalokat. Legjobb gyerekkori barátja, Mario Guarazzi a 100 méteres gyorsfutás bajnoka volt, és szinte minden díjat bezsebelt már, amit csak lehetett, kivéve a legnagyobbat: lemaradt az Olimpiáról. Minden reménye a szintén sportoló 18 éves fiában van, de Tommaso egyik napról a másikra váratlan bejelentést tesz: felhagy a sporttal, inkább elvonul szerzetesnek. A két egykori barát remek tervet eszel ki: összehoznak egy papokból, apácákból, szerzetesekből álló atlétikai csapatot, és a Vatikán színeiben elindulnak a 2012-es londoni olimpián.

A tévésorozatok és reklámfilmek rendezéséből élő Raffaele Verzillo második játékfilmje. Főszerepekben Domenico Fortunato és a katalán Jordi Mollà színészeket láthatjuk, Tommaso szerepében pedig az ifjú Lorenzo Richelmy remekel. Kuriózum, hogy a súlylökő apáca szerepébe egy valódi sportoló bújt, Chiara Rosa.

És hogy mennyire jövőbe mutató ötletet vetett fel a film és mennyire tükrözi mindez a valóságot? Álljon itt csupán egy 2019-es hír címe: Saját olimpiai csapatot állítana ki a Vatikán.

Olasz filmvígjáték, 2012

Forgatókönyvíró: Pier Francesco Corona, Raffaele Verzillo, Salvatore De Mola
Zene: Stefano Mainetti
Operatőr: Blasco Giurato
Rendezte: Raffaele Verzillo

Szereplők:
Jordi Mollá (Mario Guarrazzi)
Domenico Fortunato (Mons. Angelo Paolini)
Giulia Bevilacqua (Marcella)
Giorgio Colangeli (Ottavio)
Lorenzo Richelmy (Tommaso)
Ralph Palka (Higgins)
Angelo Orlando (Liborio)
Luis Molteni (Montolina)
Arianna Bergamaschi (Stella)
Milena Miconi (Daniela Guarrazzi)
Enzo Garinei (Livio atya)
Mariano Rigillo (Rosati bíboros)

0 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned