Szamszára (2001)

Eroc-n

Eroc-n

3 feliratkozó

36 megtekintés - 1 hónappal ezelőtt

Németország, Franciaország, Svájc, Olaszország, India *Premier (HU): 2003.12.25.

Tashi az ifjú láma, befejezte hároméves magányos meditációját egy eldugott remetelakban. Egykori kolostorába visszatérve Tashiban felébrednek a szexuális ösztönök, s ez megkérdőjelezi kolostori életének spirituális értékeit. Úgy érzi, meg kell tapasztalnia a világi létet ahhoz, hogy majd lemondhasson róla, ezért otthagyja a kolostort, és feleségül veszi a gyönyörű Pemát, akit egy szüreti áldásosztás során ismert meg.
Bár boldogan él feleségével és újszülött fiával, Tashi nincs felkészülve a mindennapi élet olyan velejáróira, mint az emberi irigység, a könyörtelen üzleti háborúskodások, valamint az aratáskor feltámadó vonzalma egy parasztlány iránt.
Mindez szellemi útjának újraértékelésére kényszeríti.

Ez az első játékfilm, amelyet elejétől a végéig a fenséges Himalájában, a rejtőzködő indiai Ladakhban forgattak, ahol a föld 8.000 méter magasan találkozik az égbolttal. A zord éghajlati viszonyok, s a politikailag érzékeny és elérhetetlen helyszín miatt nem könnyű megközelíteni ezt a vidéket, s miközben sasok keringenek a magasban, a parasztok túlnyomórészt buddhista közösségei, a szerzetesek és a remeték a világtól elzárva élik mindennapi életüket.

Rendező: Pan Nalin
Forgatókönyvíró: Pan Nalin, Tim Baker
Zene: Cyril Morin
Szereplők: Christy Chung, Neelesha BaVora, Lhakpa Tsering, Tenzin Tashi, Shawn Ku, Jamayang Jinpa, Sherab Sangey, Kelsang Tashi

1 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned